Şəkərbura resepti
Şəkərbura resepti
Xemir ucun
1kq un
3yumurta
250 q kere yagi
1st sud
2x.q xama
1/2 c.q quru maya
iclik ucun
500 q qabigi temizlenmis findiq lepesi
500q seker tozu
1/4 c.q hil
HAZİRLANMASİ: xemiri hazirlayaq. sudu qaba tokub iliq qizdiririq. yagi eridirik. mayani iliq sudde qarisdiririrq 5-10 deqiqe qalir kopuklenir. unun ortasina yumurtani, sudu,yagi ve xamani elave edirik. normal xemir yogururuq. xemirin ustune salafan cekib ,desmal qoyub, isti bukuruk, 1saat acimaga qoyuruq.iclik hazirlayiriq. findigi tavada qovurub qabigini temizledikden sonra surtgecli masindan keciririk. cekilmis findigi seker tozu ve hil ile qarisdiririq.xemir aciyacaq.
xemirden 40 qramliq(qozdan az boyuk) 10 eded kunde duzeldirik.(xemirden az goturun 8-10 kunde duzeldin onu hazirlayib qurtardiqdan sonra yeniden goturub kundeliyib duzeldin qurtaranadek tekrarlayin. bu sekilde sekerburalari duzeltmeye davam edin).kundenin birini goturub oxlavla ile texminen diametri 10sm olmaqla yayiriq. xemiri elimizin icine alib 2c.q iclik qoyururq. icliyi qoyanda calisin seker tozu uc hisselere yayilmasin. onda pis bukulur. yanlarini yaxsi uc-uca berkidirik. bukuruk. uzune maqqas vasitesile ile naxis saliriq. hazir olan sekerburalari bisireceyimiz qaba arali yiqirik. butun sekerburalar hazirlayib sora bisirmeye baslayiriq. 170-180 derece 20-25 deq. Nus olsun
Yorumlar
Yorum Gönder