Mutekke resepti

Mutekke resepti
                                           Xəmir üçün 
4 su stekan un
300qr kere yag
200 qr xama
3ədəd yumurta (birinin agini ayirmaq iclik ucun)
2 yemey qaşigi şəkər tozu
iç üçün
500qr qoz ləpəsi
200qr şəkər tozu
1yumurtanin agi(az olsa iki yumurta )
cay qaşigin ucunda hil
Hazirlanmasi: Un ile yagi ovuruq. ustune xamani yumurtani ve seker tozunu elave edirik. yumsaq xemir duzeldirik. xemiri 15deq soyuducuda saxlayiriq.
iclik hazirlamaq: qovrulmus qozu masinnan keciririk. seker tozu,hil ve yumurta agini qarisdirirq.
xemiri 5yere boluruk. bir kundeni goturub az un sepib oxlovla 2-3 mm qalinliqda yayiriq. sonra yuxani bicaqla 8yere boluruk.her kesilmis hisseye 1 yemey qasigi iclik qoyub bukuruk. Nus olsun

                           

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar